Randi's & Svein's Web Corner

 

Skiathos

Sommeren 2011 dro Randi og Svein 14 dager på den sjarmerende lille øya Skiathos. Ferien ble litt influert av det forferdelig som skjedde 22. juli.

Skiathos (Gresk: Σκιάθος) er en av 1 425 greske øyer og ligger i øygruppen Sporadene. Arealet er på 47km² og det bor omtrent 6 000 personer på øya. Øya Skiathos har i alt 70 strender.

Stranden Lalaria
I utkanten av øyas hovedby (med samme navn som øya selv) ligger flyplassen hvis også betjener de to andre øyene og turistmålene Alonissos og Skopelos. Hver sommer ankommer tusener av turister. Om vinteren drar de fleste som lever av turismen til fastlandet og jobber der.
Skiathos består mye av hvitkalkede hotellkomplekser langs kysten, som er fylt opp med engelske, tyske, italienske og norske charterturister. Naturen er preget av grønne furu- og oliventrær.

Skiathos kalles for «Sporadenes Club Sandwich».
Noen scener av filmen Mamma Mia! er spilt inn på øya, men de fleste av utendørsscenene er dog gjort på Skopelos.
Store deler av øya er består av skog. Området rundt landsbyene og Skiathos by er derimot jordbruksområde. Skogene på øya består av furu og ligger på den sørøstlige delen av øya. Man kan se øya Skopelos fra Skiathos og i klart vær kan man også se øyene Euboea og Skyros. Det høyeste punktet på øya ligger i vest og her står det ei kommunikasjonsmast.
Skiathos har om lag 70 strender, inkludert ei nudiststrand i den sørlige enden av øya kalt «Little Banana Beach» som ligger ved siden av ikke-nudiststranda Banana Beach, skjult av en bakketopp.

Vi fant oss kjapt til rette på Morfia Hotel i Troulos en halvtimes busstur fra Skiathos by. 

Ekstra morsomt var det at Svein tidligere elev Andreas ble vår reiseleder i Apollo. Flotte strender og gode restauranter gjorde ferien perfekt. Dessuten var snorkletur med dykkerinstruktøren Panos til naboøyene et høydepunkt.
Også Apollos tur til Skopelos var en opplevelse vi sent vil glemme.

 

Restauranter vi likte:

The Final Step
Kulinarisk var besøket på den engelske damen Pam på restauranten The Final Step et absolutt høydepunkt. Sjelden blir man så lyrisk når det gjelder mat, som når man får et perfekt måltid etterfulg av en herlig tiramensu

Terningkast: 5+

Dionyssos
God, tradisjonell gresk mat, men også gode biffer og fine desserter

Terningkast: 5

The Olive Land Restaurant
En svært romantisk restaurant litt utenfor allfarvei. Absolutt verdt et besøk!
Terningkast: 4

Vareli Restaurant
Dette var en restaurant med god, tradisjonell gresk mat
Terningkast: 4

Captain Niko's

Også dette var en restaurant med god, tradisjonell gresk mat, god lunsj

Terningkast: 4

Portobello
Hyggelig bar med flott betjening og gode drinker
Terningkast: 4+

Noen bilder fra 14 ger på Skiathos/Skopelos: