Randi's & Svein's Web Corner

 

Sommeren 2012 dro Hilde, Randi og Svein til den nydelige sommerbyen Nidri på den herlige øya Lefkas (Lefkada) som er knyttet til fastlandet med en liten bro på Adriatersiden av Hellas. Lefkas eller Lefkada er den fjerde største av øyene i den Joniske øygruppen på den greske vestkysten. Lefkas betyr hvit og har fått navnet fra de hvite klippene som stuper ned i havet ved øyas sydspiss. Øya har vært utsatt for jordskjelv en del ganger, siste gang var i 2003. Det er en frodig og fjellrik øy. Mye av det som dyrkes er oliven, linser og vin.

Det finnes mange fine strender på Lefkas, om du for eksempel liker å vindsurfe er Vasilikibukten et paradis for brettseilere. Det er langs østkysten at strendene er utbygd og har strandservice, mens på vestkysten er det ofte ganske folketomt.

Lefkas by er hovedbyen og har ca. 8000 fastboende. En annen stor by som ofte blir besøkt er Nidri. Her kan du finne tradisjonell gresk mat, samt internasjonale retter på de mange restauranter og tavernaer. Det samme gjelder shopping. Du finner de beste tilbud i Nidri og Lefkas by, med tradisjonelle butikker og suvenirer.

Lefkas har noe å tilby de fleste, fra den kulturinteresserte til de som liker å slappe av og unge som er på jakt etter fart og moro. På Lefkas er det et arkeologisk museum, noen flotte kirker og du kan ta båt ut til Pananikoliogrotten. Andre populære gjøremål er å besøke klosteret Panagia Faneromeni og det unike Fonogram museet.

Onassis, den nå avdøde skipsrederen kom til Lefkas på 1960 tallet med Jacqueline Kennedy og gjorde verden oppmerksom på Lefkas' eksistens og skjønnhet. Onasiss var den største og mest velstående skipsreder i verden på 1970 tallet. Så Lefkas kan angivelig takke Onassis for en del av turismen. Han er for øvrig begravet på sin private øy Scorpios som er en naboøy.

På øya kan man leie sykkel, bil eller moped for å komme seg rundt og oppleve Lefkas. Det går også rutebusser og ferger. Vi leide også bil og dro på dagstur til den pittoreske byen Parga på fastlandet.

Charterturistene ankommer flyplassen Aktion på fastlandet. Herfra tar det ca. 1 time med buss til Nidri. Et annet alternativ er å lande med rutefly i Athen og så ta bussen derfra (5,5 timer). 

Vi storkoste oss på Palmyra Hotel hos Saavas, Vicky og Glukeria som gjorde alt for at våre 14 dager på øya som vil vi huske lenge. 

 

Under finner dere bilder fra 14 deilige dager på Lefkas: