Randi's & Svein's Web Corner

 

 Lesvos 2009Etter vår gode venn Petters anbefaling, reiste vi sommeren 2009 til den greske øya Lesvos (også kjent under navnet Lesbos), et valg vi ikke angret på. Øya er lite besøkt av skandinavier: det var stort sett grekere og nederlendere som var turister vi møtte på turen. Øya ligger helt øst, helt mot den tyrkiske kysten, og bar preg av at den var okkupert av ulike folkeslag opp igjennom tidene. Den er vakker og frodig, dekket av oliventrær og pinje.trær som den er. Flere små og store elver frisker opp landskapet og det finnes mange flotte strender, ja, til og med flere steder der du kan være helt eller nesten helt alene i mange timer. Dessuten er folkene her gjestfrie og hyggelige.

  

Vi reiste med Novair og Apollo fra Gardemoen og landet i øyas "hovedstad" Mytilini.

Turen med buss til bestemmelsesstedet Molivos (Mithimna) var litt lang, så vi det var natt da vi kom fram til det hyggelige familiehotellet Gorgona, drevet av Stilos, hans gamle far Stavros, kona Soula og den sjarmerende sønnen Nikos.


Molivos (Mythimna) er en meget sjarmerende småby, med trange smug og gater, gode restauranter og hyggelige mennesker. Den er veldig bevisst på sin greske tilhøringhet og man fikk nesten følelsen av å gå på historisk grunn, samme hvor vi gikk. Oppe på høyden troner festningen og oppunder åsen klamrer denne inntakende samling av gamle hus seg, som små kyllinger som søker seg under en stor, beskyttende hønemors vinger.


                 

Strendene var kanskje ikke de flotteste her nord på Lesvos, men vi badet likevel mye, både i hotellets swimmingpool og de dagene vi leide bil. Sør på øya kan du finne utrolig flotte sandstrender og små, bortgjemte viker.


Gatene i Mithymna (Molivos)

     

Den første tirsdagen var det meningen at vi alle tre skulle dra på sightseeingtur til den vestlige delen av øya med buss, men Svein hadde en dårlig dag og måtte bli hjemme på hotellet, mens for Randi og Hilde dro av sted. For jentene ble nok denne turen et av høydepunktene på denne ferieturen. Å se det kjente klosteret Limonos i nærheten av Kalloni, den forsteinede skogen ikke langt fra den sjarmerende byen Sigri , og sein lunsj i Skala Eresseou, var absolutt verdt både tida og pengene.


For å virkelig utforske denne spennende øya fant vi ut at det var nødvendig å leie en bil.

Vi hadde bil i tre hele dager og det trengte vi, for dette er ei øy med mye å se på!


Dette er fra den lille byen Petra, som har fått navnet sitt etter klippen

der byens Maria-kirke er plassert på. Hilde ser på utsikten ut over Petra fra kirken


Olivenoljesenteret var i grunnen en skuffelse, særlig fordi vi ikke kunne kjøpe olivenolje der!

 

Det var rart og morsomt å kjøre gjennom kafeen og vi spise der etterpå!Vingården Methymneos var en opplevelse

og likeledes han som sto for omvisningen, Ioannis Lambrou!

Tenk å ha en strand helt for seg selv i mange timer!

Lenger til høyre på bildet er det en herlig sandstrand.


På båtturen til Skala Sykaminia traff vi det hyggelige polsk-nederlandske paret Edyta og Jeroen, som vi vanket litt sammen med også seinere på turen.


En annen opplevelse som vi tok med oss var de varme kildene i Eftalou, bare noe få kilometer fra hotellet vårt. Variasjonen av kaldt og varmt, mineralrikt vann, ga oss nye krefter og en behagelig følelse i kropp og sjel. Vannet inne lå på ca 43 grader, mens vannet i sjøen var "bare" ca 24 grader.


Den andre perioden med bil dro vi til "hovedstaden" Mytilini" på shopping. Der er også den "originale" Frihetsstatuen, - utgangspunktet for Frihetstatuene i New York og Paris.


Vi storkoste oss på Tarti Beach, der solsengene var gratis og rundt oss så og si bare greske turister og lokalbefolkning.


To ganger besøkte vi den nydelige restauranten i Petri som ble drevet av en svensk jente og hennes greske mann, og med utrolig flott utsikt ned mot Petra og havet utenfor.


Ønsker du en rolig familieferie er Molivos (Mythimna) på Lesvos et meget godt alternativ!