Randi's & Svein's Web Corner

 

Kefalonia 2008

Etter å ha besøkt en del øyer øst i Hellas, ville vi prøve en av de Joniske øyene vest for fastlandet og vi endte opp på den idylliske øya: Kefalonia. Turen anbefales for alle som vil møte gode ferietilbud, og som alltid kan Hellas by på  sol, bading og vennlig lokalbefolkning. 6 dagers luksus på Hotel Méditerranée, har gjort de tre av oss som dr, bedre rustet til en lang og kald vinter.

  


Det var kort til både et godt bassengområde og ei herlig strand rett på sjøsiden av hotellet.

 

Vi fant oss kjapt til rette på Hotel Mediterranee i Lassi.

       

"Hovedstaden" på øya, Argostoli, var en opplevelse, spesiel da vi fikk se de ville, ukte karettskilpaddene (havskilpaddene) i havnebassenget.

Det står mer om disse spennende dyrene lenger ned på siden.

  

Det ble også et besøk på Ithaka, Odyssevs øy, der bl.a. Kioni

var et pittoresk og spennende liten fiskerlandsby.

 

God mat, godt drikke og hyggelige mennesker møtte oss hele tiden. Vi leide bil, en Nissan Micra cab, noe som ga oss god anledning til å bli kjent med øyas spennende natur, grottene ved Sami og avsidesliggende deler av øya, samt to vin-tapperier:

 

  

Metaxas Winery i Mavrata var virkelig verdt et besøk!


   
Vi gikk ned i den fantastiske dryppsteinsgrotten Drogarati Cave,
som blir brukt til konsertsal p.g.a. den flotte akkustikken.

 
Lake Melissani er en brakkvannsinnsjø inne i en grotte. Havvann beveger seg helt fra Argostoli tvers under hele øya og blander seg med ferskvannet inn i denne underlige grotten, der taket kollapset for 5000 år siden. Vannet er krystallklart og veggene ser ut som de har besøk av overjordiske vesner som stikker ut av fjellveggen.. Fascinerende!

På hotellet møtte vi det hyggelige paret Doreen og Paul fra Wooster i Storbritannia.


Kefalonia er absolutt et sted vi vil anbefale for å fylle opp batteriene og for å nyte livet i gresk tempo, på tross av et lite jordskjelv vi opplevde første dagen...
-------------------------------------------------------------------------
Litt mer om havskilpaddene, for den som er interessert, vel og merke...:

Ekstra morsomt var det å oppleve havskilpadden (Caretta caretta), på norsk kjent som den uekte karettskilpadden, på havna i Argostoli. De kom mellom kl. 11 og 12 hver dag for å nyte godt av fiskeavfallet fiskebåtene kaster på sjøen. Bare noen få store kjønnsmodne bestander er i dag tilbake i verden. En av disse kjemper for å overleve i Middelhavet, hvor skilpaddene i første rekke yngler i Hellas; langs kysten av Peloponnes, og på øyene Kefalonia, Zakynthos og Kreta.

Det er ingen akvariefisling det er snakk om. I fullvoksen alder får den uekte karettskilpadden en lengde rundt 1,3 meter, med en vekt rundt 135 kilo. Skjønt monstereksemplarer på hele 400 kilo og en lengde på 2,1 meter er tidligere registrert. Forskjellen mellom den ekte og den uekte karettskilpadden ligger i skallet som er mykere på den ene varianten i forhold til den andre.

Havskilpadden svømmer gjerne høyt i sjøen, noe som gjør den sårbar for hurtiggående båter. De vi så i havnebassenget var tydelig merket som en del av redningsaksjonen som er satt i gang for å redde denne utryddningstruede arten.