Randi's & Svein's Web Corner

 

 

FERIELANDET NORGE
 
I nærmiljøet rundt Ski har vi to gode padlevann for nybegynnere og familier med barn i skolealder:
Langen og Svartoren. De er begge tilgjengelige med bil og kan brukes både til dagsturer og overnattingsturer med telt. Særlig har turene på Langen ofte vært et av vår families sommermål. Vi har både ligget på øyene i vannet og overnattet på Gjersenga, en flott badeplass, og et par andre steder rundt vannet. Det kan være lurt å kontakte kommune om det er ok med overnatting hvis dere er mange som skal overnatte sammen der. Vi har som regel valgt å reise ut i fra Bru og padlet et passende stykke, slik at ungene ikke har synes padleturen har blitt for lang. Deretter har vi prioritert bading, lek og opplevelser i og i nærheten av vann. Vi har også dratt med flere familier på slike turer og på tross av noen regnbyger, har turene, med ett unntak (da vi måtte avbryte hele turen før den kom i gang pga ekstremt regnvær), vært ubetingede suksesser. Bortsett fra litt bensin og mat/drikke, har disse turene i praksis vært så og si gratis.
 
Med kano på Langen
 
For oss har faktisk Norge vært et godt feriealternativ mens ungene var små. Vi har hatt tilgang på ei hytte i nærheten av Torpo i Hallingdal, som har vært et yndet feriemål sammen med Sveins søsters familie. Det er godt å nyte frisk fjell-luft, flott natur og gode turområder og få litt tid sammen med nær familie. Før Svein ble syk, hadde vi ofte ei uke i fjellet her. Både i Hallingdal og på Geilo er det mange ting som "krydrer" ei slik uke på fjellet: Gocart-banen på Gol, Dr. Holms hotell på Geilo og ikke minst et besøk på Langedrag. Hallingdalselva byr også på bademuligheter en varm sommerdag og vi har som regel hatt en lengre fjelltur i løpet av tida på fjellet.
Hytta "Knatten" i Volelia, Torpo
 
Den norske fjellheimen gir gode muligheter, blant annet gjennom Turistforeniongens hytter rundt omkring.
Vi vil anbelfale disse turene:
Gå over Besseggen. Her lå vi på Valdresflya vandrerhjem, tok båten fra Gjendebu til Memurubu, før de fleste av familien gikk over Besseggen, mens de to minste jentene og Svein tok båtturen rundt på vannet og koste seg på sitt vis.Maken til god middag som vi fikk på Valdresflya i etterkant av turen skal man lete lenge etter, og for ikke å snakke om det gode, kald fjellvannet vi fikk til å slukke tørsten med.

Tur med på på Gjende til Memurubu i sommersol er en virkelig lise for sjelen.

 

En annen tur vi synes var flott, var vandring i Rondane, særlig turen i Villmannsdalen står som et høydepunkt. Vi hadde en herlig overnattingen på vaskerom, i stua og i kott på Rondvassbu og i gode rom i Bjørnhollia. Og på tross av at mange var slitne, opplevde vi norsk natur på sitt beste på denne turen
 
Også tur på toppen av Galdhøpiggen, tur i Aurlandsdalen og turer fra Spiterstølen til Svellnosbreen (Eventyr-isen) er noe som anbefales.


Her er Hilde etter å ha nådd toppen på Galdhøpiggen (2002).