Randi's & Svein's Web Corner

 
VÅRE REISETIPS
 
Gjennom mer enn tyve års ekteskap har vi vært så heldige å kunnet dra mye på familie-ferie sammen. Her er noen av de reisemålene vi ser tilbake på med størst glede. I sidene som er koblet opp mot reisesiden, vil dere etter hvert finne bilder og mer om hver enkelt tur.

SMÅBARNSTIDEN
Da vi var nygifte og lommeboka var heller slunken, ble campingferie og kanoturer der ovenatting i telt løsningen. Det viste seg å være en fin start på ferieopplevelsene for oss og barna. Turer til Tanum i Bohuslän i Sverige med gode venner og kanoturer på innsjøene Langen og Svartoren her i distriktet var billige og gode opplevelser for store og små. Stormkjøkkenmat, nærhet til naturen og mye bading tilfredsstilte de kravene vi hadde den gangen. Behovet for luksus og komfort kom noe seinere.
Etter noen slike turer, utvidet vi horisonten ved å først dra på Kroferie i Danmark, der Legoland og Djurs Sommerland ble de store høydepunktene.
Så ble vi enige om å leie en sommerleilighet i Mols (Molboland) sammen med et vennepar, da Legoland igjen ble besøkt, sammen med en stor opplevelse i Løveparken. Stadige besøk hos gode venner i Sverige, gjorde turene enda mer innholdsrike. Her var et stopp i Ullared en viktig ingrediens for oss voksne, for å kunne kjøpe inn klær og annet med god kvelitet for en rimelig penge. Våre venner Eva-May og Claes har dessuten en "stuga" ved Öjasjön i nærheten av Oskarström, ikke langt fra Halmstad sør for Falkenberg, en virkelig ferieidyll for oss som har vært så heldige å få være der sammen med dem. Dessuten er Marstrand, Fjällbacka og Bohuslänskysten virkelige idyller, når ikke fulle nordmenn ødelegger atmosfæren...


 
SKOLEALDER
Et feriemål som anbefales er Öland i Sverige. Vi dro her sammen med våre svenske venner og turen ble absolutt noe vi vil anbefale for andre. Naturen er fascinerende og det er svært gode campingmuligheter her. Etter noen dager på Sveriges nest største øy, dro vi videre nordover til Oskarshamn, Astrid Lindgrends Land i Vimmerby,og det lille Katthult, et must for barn i skolealder. Vårt langstrakte land gir også utrolig fine ferieopplevelser. i 2002 dro vi nordover til DønnaHelgelandskysten, der faren til Svein har sin opprinnelse. Vi var svært heldige med været og det ble virkelig en sommerferietur vi ikke glemmer.

Dønnamann i solnedgang er et like fascinerende syn hver gang (2002)
 
Først da eldstemann var 9 år, dro vi på vår første, store utenlandsreise. Tilfeldighetene gjorde at ferien ble utsatt til overgangen mellom september og oktober, da Svein måtte ta en gallesteinsoperasjon i juli og hele sommerferien måtte utsettes. Vi landet på å dra til Hellas og øya som på mange måter er den europeiske sivilisasjonens vugge: KRETA! Det ble en ferie vi ser tilbake på med stor glede.
De neste årene ble det bilferie til SverigeDanmarkTyskland og Nederland.
Spesielt turen til Egmond aan Zee i Nederland, med en dagsturen til Amsterdam i 2003, er et av de turene vi husker best.


 
 Her er Gunnar foran Brandenburger Tor i Berlin 2001                     En flott dag i Amsterdam 2003

 
Noen raske glimt fra Nederlands-turen.
 
 
Sørlandet er også et godt feriemål. Arendal, Grimstad, Lillesand, Kristiansand og ikke minst, Ny-Hellesund ,er perler som en godt kan ta med barn i småskolealder til.

Også vandring i fjellet fra hytte til hytte slik Turistforeningen har lagt opp til, er gode opplevelser for store og små, selv om små, slitne ben må oppmuntres med litt Kvikklunsj og andre godbiter underveis. Besseggen, Rondane, Aurlandsdalen og Jotunheimen er gode steder for fjellvandringer. Også Haugastøl ble et flott feriested for en som trengte ro og fred.

På fjelltur på Haugastøl

SYDEN
Det er viktig å gi det store ferielandet "Syden" mer innhold for ungene. Vi var ganske bevisste på å ikke kalle landene vi reiste til "Syden", men de riktige ordene og begrepene: Hellas, Kreta, Malta, Tunisia osv.
De siste årene har vi dratt på sydenreiser, nøye planlagt for at Svein skal ha mulighet til å ha nytte av det, samt at vi alle opplever ferien som meningsfull og at det blir en måte lade batteriene på.
Det viktigste ferielandet i Middelhavsområdet for oss, er uten tvil øyene i Hellas.Fordelen med at man kan spise så og si alt der uten å få magetrøbbel, vennlige folk og garantert sommervær, gjør Hellas til vår favoritt.

Likevel er også Malta-turen i 2005, turen til DjerbaTunisia i 2007 to turer vi ser tilbake på med gode minner og jenteturen i 2012 til Arguineguin (Gran Canaria). I og med at bror og svigerinne til Randi eier en leilighet i Arguineguin, har vi vært så privilegerte og heldige å kunne låne denne i høstferien flere ganger, bl.a. i 2015 og 2016.

De fleste feriereisene har som antydet gått til greske øyer, fordi vi opplever Hellas som et ideelt sted å få ladet batteriene før en lang vinter. Vi
 har valgt å besøke de øyene:
Kreta (2000), Rhodos (2006), Kefalonia (2008), Lesvos (2009), Korfu (2010), Skiathos (2011), Lefkas (Lefkada) (2012) og Karpathos (2013).  I 2013 reiste Hilde og Svein på en ukestur til KardamenaKosSvein besøkte dessuten den sjarmerende øya Andros to ganger i 1978. I 2014 valgte vi den idylliske øya Samos. I 2016 reiste Hilde og hennes venninne Marte til Thassos i to uker, mens Randi og Svein fikk en uke på på Kos.

Fra Djerba i Tunisia 2007


Stranden ved Egmond aan Zee i Nederland.


Nidri, Lefkas 2012