Randi's & Svein's Web Corner

 

 

Kárpathos

Kárpathos er en vakker liten øy som ligger ytterst i Egeerhavet midt i mellom Kreta og Rhodos. Kárpathos er som er den nest største øya i øygruppen Dodekanesene.

Våre to uker på denne idyllen ble litt forstyrret av litt for mye vind de to ukene vi var der, men vi kan som kjent ikke styre været. På tross av vinden, ble det to uforglemmelige uker, både fordi vi fant strender som passer oss og nok av spennende ting å se og oppleve.

Vi leide bil i to dager og besøkte den herlige strandlandsbyen Lefkos, så de pittoreske fjellbyene Menetes, Pyles, Othos, Volade og Aperi. Også besøket på vingården til nederlanskfødte Thassos var et høydepunkt. I nærheten av den lille byen Lakki spiste vi herlig souvlaki og omelett på tavernaen "Four Seasons". De store kulinariske opplevelsene er det vanligvis ikke mange av på sydenturer, men her opplevde vi flere restauranter som serverte mat som er over den kvalitet man forventer på slike steder:

Restauranter vi likte:


PARASOL

Noen ganger opplever man kulinariske overraskelser på de minst forventede steder. Dette skjedde i dag med meg: En vanlig sydenferie på øya Karpathos er ikke det sted i verden man kan forvente en kulinarisk orgasme, men det fikk jeg i dag: På restauranten Parasol i et spartansk hjørne av hovedstaden Pagadia tok min kjære kone og jeg en kveld, der man forventet en relativt enkel og tradisjonell gresk variant av mousaka og tournedot, oppdaget man forbauset en middag man kan forvente på en bedre restaurant i Paris eller New York - en tournedot av aller beste kvalitet med tilbehør som fikk undertegnede til å yre av begeistring og med høystemt jubel konstatere at det finnes plasser i verden der man kan innta et måltid som nærmest gir en kulinarisk opplevelse uten om det vanlige, selv i midten av en turistmaskin, som øyene i Hellas av og til kan synes å være.

Terningkast:

En 6 er herved gitt til Nikos og hans ansatte i Parasol på den vakre, greske øya Karpathos!

 

ACROPOLIS

Vi var blitt kjent med at det fantes flere gode spisesteder på Karpathos, spesielt i hovedstaden Pigadia og at ett av dem serverte importert kobebiff og hadde svært høy kvalitet på maten. Dette viste seg å stemme helt. Acropolis hadde en usedvanlig god Chateau Briand med utsøkt tilbehør, god service og dertil en nydelig vin. Avslutningen med en Brülee Raspberry, en variant av Creme Brülee med bringebær på toppen og i bunnen, gjorde hele måltidet til en stor opplevelse.

Terningkast

6- og stor honnør til sjefkokken Louis og den hyggelige betjeningen med svenske Tom i spissen.

 

FOUR SEASONS

I nærheten av det lille stedet Lakki sørøst på Karpathos finner man tavernaen Four Seasons som kan anbefales når man er på de kanter. Deres souvlaki er noe av det beste jeg har smakt på de greske øyene. Svært delikat, med ypperlige kombinasjoner av kjøtt, grønnsaker og tilbehør gjør at tavernaen må anbefales.

Terningkast 5

 

Vi fant oss vel til rette på Zephyros Village Hotel, et lite familiehotell i Pigadia, der Maria og Andreas gjorde alt de kunne for at vi skulle trives. Kun 70 meter fra stranden og ti - femten minutters rolig gange inn til sentrum av Pigadia, gjorde hotellet til et perfekt utgangspunkt for en herlig og rolig ferie - noe det også ble.

 

Vi reiste med reiseselskapet Apollo og er fornøyde med utfluktene de arrangerte til den nå folketomme øya Saria og ikke minst den folklorististiske fjell-landsbyen Olympos. Den er virkelig verdt et besøk!

Under er et lite knippe bilder fra den flotte ferien på Kárpathos: